Drömmen om ett eget pensionat

Tänk att få vara professionell värd. Att köpa ett hus på landet och börja ta emot gäster. Man skulle kunna inreda rummen precis som man vill. Kanske anställer man någon som kan koka frukostäggen. Men annars gör man det mesta själv. Det är många som har just sådana här drömmar. Det kräver rätt byggnad dock, något som en mäklare kan ta hand om. BF mäklare i Simrishamn kan hjälpa dig vidare. Det är en proffsig fastighetsbyrå i Simrishamn. BF Österlenmäklaren gör jobbet åt dig.

Som i vilda västern eller på tepartyMäklare BF

Som grundare och ägare av ett pensionat har du alla möjligheter i världen. När du börjar från början kan du ju bestämma helt hur allt ska se ut. Att till exempel ha ett tema kan bli väldigt lyckat och roligt. Om man bestämmer sig för att köra vilda västern, så kan man ta ut svängarna rejält. Man kan inreda med läder och saloon-dörrar och hästlukt. Det blir nämligen bara lyckat om man inte fegar ut. Gästerna kan sova på halm med hästfiltar som täcke.
Eller så kör du åt andra hållet och ordnar engelskt teparty-tema. Då snackar vi blommigt och rosa och mjukt. Det bör vara spetsar överallt. Gästerna kan dricka te konstant och äta små tårtor som du gör själv i pensionatets kök.
Ytterligare ett alternativ är att köra ubåtstema. Då kan man tejpa över alla fönster med undervattensbilder. Gästerna får inte gå ut på hela vistelsen och kan lära sig om fisk under frukosten. De sover i små kojer och får lyssna på havsljud från inbyggda högtalare.

Locka till dig gäster

Inget pensionat blir lyckat utan gäster. Oavsett hur fint du gjort det, hur god maten är eller hur härligt läget är, så blir det konstigt om rummen är tomma. Många underskattar vikten av marknadsföring. Man hoppas att några bilder på sociala medier ska locka till sig lite folk. Och det gör det kanske, om man har tur. Men många behöver göra mycket mer än så. Här är några förslag på hur du kan göra reklam för din verksamhet:

• Sociala medier: Facebook, Instagram, Twitter osv.
• Annons i tidningen
• Reklam på lokal-TV
• Affischer på stan
• Sponsring av olika event