En säng att sova i söder

Många förstår inte hur härligt det är i Malmö. Men denna storstad i söder har faktiskt mycket att erbjuda. Och det som inte finns här, det finns garanterat på andra sidan havet, i Danmarks huvudstad. Oavsett om man är en barnfamilj eller annan familjekonstellation på jakt efter ett nytt hem, så kan man absolut trivas här nere. Det är som hyresföretaget Cormac AB brukar säga: Malmö – En stad att växa i. De kan också hjälpa till att skaffa lokaler till er. Kanske är det en lägenhet som behövs, eller hus, eller ett kontor. Det finns hur mycket lediga fastigheter som helst att hyra. Tveka inte att ta kontakt direkt med dem om du är intresserad av en nystart i Malmö.

Inredningen är höjdpunktenLokaler

När man väl har kommit in i de nya lokalerna, oavsett om det är till kontoret eller hemmet, är det dags att dekorera. Så säger man på engelska i alla fall, medan vi här hemma kallar det inreda. Det handlar alltså om att få fint hemma. Man kanske har ett ganska bra utbud av möbler och prylar att välja mellan. Men det kan också vara kul. Om man flyttar ihop med en ny partner har man dessutom två hem som ska samsas. Det gäller alltså att kunna kompromissa och komma överens om hur man ska göra. Kanske behöver man inte två soffor, två sängar och två köksbord? Vilket som får stanna får ni alltså försöka lösa sinsemellan. Här är det också många som vänt sig till den klassiska sten-sax-påse-leken för att avgöra. Kanske kan det vara en lösning?

Koll på flytten

Det jobbigaste med att börja om på ny kula någon annanstans är själva flytten. Det ska framförallt packas och kastas och rensas. Men man måste också städa ur sin gamla bostad. I värsta fall måste man också städa det nya stället, innan man vill packa upp. Här är i alla fall några tips för att få flytten så lugn och ostressig som möjligt:

  • Be om hjälp
  • Börja packa i tid
  • Anlita gärna professionell hjälp
  • Ha tillräckligt med kartonger och annat packningsmaterial
  • Låt någon annan passa barnen på själva flyttdagen